Kees van Loon

Kees van Loon

Marc Greveling

pivaMark Greveling is één van de drie dynamische en begeleidende praktijkleerkrachten van het 7de specialisatiejaar banketaannemer- traiteur van het PIVA. Met hun klas zorgen ze voor de ondersteuning van het chefs-team van Antwerp Diner.

Mark Greveling doorliep zijn opleiding in Lts Wageningen (Nederland), Kmbo in Arnhem (Nederland), het Svh in Arnhem (Nederland) en het Svh Leermeester. Hij liep stages bij verschillende restaurants in Nederland en ging dan aan de slag bij Hotel Hoch Elten (Duitsland), Hotel Kurhaus in Scheveningen en Hotel landhuis de Bloemenbeek ( De Lutte) als chef de party.

Daarna trok hij naar België: De Groeninghe ( Aartselaar), Tolhuisveer ( Schelle), Fort van Breendonk (Willebroek), De Smoutstoop (Boom) en tenslotte Sauna termen Mirage (Schelle), waar hij telkens als chef werkte. In 2008 heeft hij de stap naar het onderwijs gemaakt. Sindsdien geeft hij in hotelschool Piva zijn talenten met veel passie en discipline door aan de nieuwe generatie. Ondertussen is Mark 1 jaar actief als “kok aan huis Greef” voor home-cooking, demo’s en workshops.

Website: http://www.piva.be

Facebook: https://www.facebook.com/PIVAAntwerpen

Lees meer...

Vadim Vesters en Matthias Jacobs

logo bs smokeBeide chefs zijn ervaren rotten in het vak. Meet the pitmasters van restaurant en bar BLACK SMOKE. We kennen ze reeds van Summer Josephine’s en Smokey Jo’s Garage maar ze verdienden ook elders hun sporen. Vadim werkte o.a. bij Cocozelle, O'Kontreir en Maritime en was mede-eigenaar en chef van het supergezellige Gazette. Matthias werkte in Le Bistrot d’Eygalièrs onder leiding van Wout Bru, en in restaurant de Pastorie en Brasserie Appelmans.

“Onze ‘hell’s kitchen’ geven we een eigentijdse internationale draai met volle smaken en heerlijke BBQ-invloeden. We houden van een stevig stuk vlees en van “family style”-gerechten die perfect kunnen gedeeld worden. Big is beautiful!”
Lees meer...

Bert-Jan Michielsen

logo butchersBert-Jan Michielsen is als jonge snaak gestart bij De Laet. Dit jaar opende hij samen met sommelier Luc Dickens op de site van Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen restaurant The Butcher’s Son. De twee leerden elkaar tien jaar geleden kennen bij sterrenrestaurant De Schone van Boskoop, waar Bert-Jan sous-chef was. The Butcher’s Son serveert vanuit een open keuken kwalitatieve maar betaalbare gerechten. Vlees staat centraal aangezien hij de ruimte deelt met de slagerij.

Lees meer...

Kris Van Rysselberghe

pivaKris Van Rysselberghe is als patissier één van de drie dynamische en begeleidende praktijkleerkrachten van het 7de specialisatiejaar banketaannemer- traiteur van het PIVA. Met hun klas zorgen ze voor de ondersteuning van het chefs-team van Antwerp Diner.Kris legde een mooi parcours af bij o.a Patisserie St-Anna/Bart Schelstraete te Zottegem van ’99 tot ’02 en als patissier bij bakkerij de Clercq Moerbeke-Waas van ’02 tot en met ’08.

Zijn talent werd verder gevormd op stages bij Bellouet, Lenôtre Parijs, Delrey en Callebaut.Als winnaar "Europa Wisseltrofee Georges Boute" en brons op de Culinary Olympics in Erfürt en medeauteur van het vakboek “Piva Bakboek” heeft Kris maar één doelstelling, de leerlingen onder te dompelen in onze prachtige wereld van ambachtelijk patisserie en chocolade, en dit op zeer hoog niveau!

Website: http://www.piva.be

Facebook: https://www.facebook.com/PIVAAntwerpen

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed