Logo

Editie 2014

MEER DAN 65.000 EURO INGEZAMELD TIJDENS 14e EDITIE ANTWERP DINER


De 14e editie van Antwerp Diner was een succes. De 480 gasten zamelden 65.723 euro in en dat is 5.000 euro meer dan de vorige editie. De opbrengst van deze feestelijke benefietavond ging naar 3 goede doelen die zich inzetten ter bestrijding van aids en HIV : Instituut voor Tropische Geneeskunde, Tomorrow4Isibani en Sensoa. De Marc De Punt Award ging naar de vrijwilligers van "Leven met hiv" omwille van hun jarenlange belangeloze inzet onder meer met de Lotgenoten-weekenden. De Antwerpse Schepen van Cultuur Philip Heylen benadrukte in een warme toespraak het belang van onderzoek.

Antwerp Diner is een spectaculaire benefietavond, vol culinaire én muzikale verrassingen. De gasten werden getrakteerd op een viergangendiner, verzorgd door Belgische top chefs en de studenten van de PIVA hotelschool. Wouter Keersmaekers (Schone van Boskoop), Olivier De Vinck (Kommilfoo), Ingrid Neven (Pazzo), Alain Smet (Radisson Blu), Gerard Spuesens (Hilton), Ron Diephout (Appelmans), Bas Coenen (Josephine’s), Dominique Persoone (The Chocolate Line), Nick Bril & Sergio Herman (The Jane) deelden hun plaats in de keuken brigade met zeer gemotiveerde studenten.

Daarnaast kon het publiek dansen en zingen tijdens de muzikale acts van onder andere Luc Steeno, Silvy De Bie en Lilianne St. Pierre. Het feest ging verder in club Red & Blue op Studio54.

 

Zuiderkroon - Vlaamse Kaai 81/83 - 2000 Antwerpen

Datum

Zondag 2 februari 2014 (14e editie)
Aanvangsuur: 17:00 uur STIPT

Concept

Benefietdiner met wervelende (inter)nationale muzikale acts en een mega-tombola
Presentatie: Sandra Deakin en Christian Nolens
Tafelverkoop: Dominique Jansen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Zoë De Bièvre - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma

Hieronder vindt u het programma van Antwerp Diner 2014.
U leest alles over de goede doelen, het verloop van de avond, het mooie drankenaanbod en uiteraard ook het volledige menu samengesteld door enkele bekende restaurant -en hotelchefs.

[Programma Antwerp Diner - edtie 2014]

 

Dresscode

Avondkledij

Voor de volgende editie keren we terug naar de Zuiderkroon. Enkele gevestigde waarden en opvallende nieuwkomers uit de Antwerpse culinaire wereld zullen een schitterend viergangenmenu samenstellen dat, zoals gebruikelijk, wordt gecombineerd met de mooiste wijnen.

Het diner zal bestaan uit een ruime apero met stijlvolle amuses en vier gangen met aangepaste wijnen die zorgvuldig gekozen zijn door topsommelier, William Wouters van restaurant Pazzo. Zo zullen we bijvoorbeeld de wijn proeven die hij samen met zijn vrouw in Portugal maakt! De amuses en de vier gangen zijn gecreëerd door topchefs van Antwerpse hotels en restaurants. 


Antwerp Diner zou zichzelf verloochenen mocht er geen muzikaal spektakel worden aangeboden. Hét doel van de avond is vanzelfsprekend het ophalen van een zo groot mogelijke geldelijke opbrengst ten voordele van drie organisaties die dagdagelijks strijden tegen de ziekte of gevolgen van aids en hiv: Sensoa, Instituut voor Tropische Geneeskunde en tomorrow4isibani.be

De opbrengsten worden gegenereerd uit de verkoop van plaatsen aan tafel, de gulle giften van de sponsors en last but not least, de reeds beroemde Antwerp Diner tombola!
Copyright © 2018 Antwerp Diner vzw. Alle rechten voorbehouden.
Website development: NILMEDIA