Historiek

Antwerp Diner was tot de negende editie in 2005 een organisatie van de Antwerpse drie -en viersterrenhotels. Zij hebben zich steeds ingezet om geld in te zamelen voor het aids-onderzoek van het Tropisch Instituut van Antwerpen en het realiseren van eerstelijnszorg gecoördineerd door Sensoa. Daarnaast wou de vzw ook de aandacht vestigen op het stijgende aantal aids-gevallen wereldwijd.

Gedurende de afgelopen decennia organiseerde Antwerp Diner in 15 edities een fundraiser die gebaseerd is op vrijwilligerswerk. Enkele Antwerpse topchefs brachten samen steeds een tongstrelend menu op tafel, dat volgens de regels van de kunst geserveerd werd door hun collega's van de bediening. Naast dit vrijwilligerswerk spraken de hotels en restaurants ook hun leveranciers en connecties aan om goederen en diensten te sponseren voor het evenement. Medewerkers uit de deelnemende bedrijven hebben zich dus steeds belangeloos ingezet om een zo groot mogelijk bedrag aan beide organisaties te kunnen overmaken.

Artiesten met het hart op de juiste plaats kwamen de avond belangeloos opluisteren. Antwerp Diner heeft op zijn programma mooie namen mogen noteren zoals Toots Thielemans, Paul Michiels, Gunther Neefs, Eddy Wally, Sophie, Natalia, Sandrine, Clouseau en zo veel anderen.

Gedurende de avond werden tevens de nodige fondsen ingezameld door een "altijd-prijs" supertombola met prachtige, waardevolle prijzen. Auto's, exotische reizen, diamanten,... werden weggeschonken tijdens een wervelende show.

Na enkele jaren van stilte werd in 2009 een nieuw bestuur gevormd dat deze superformule nieuw leven heeft ingeblazen. 

De organisatoren gaven hiermee het startschot voor vele nieuwe jaren van Antwerp Diner. Op 10 februari 2019 vieren we inmiddels de 18de editie van dit benefiet. Dit jaar hopen we, zoals vorig jaar, een aanzienlijk bedrag door te storten aan onze goede doelen. Vorig jaar zamelden we maar liefst € 102 500 in voor het goede doel! Doen we dit jaar beter ?